Ga naar hoofdinhoud

Slim, slimmer, maar wat is het slimst?

We zien de laatste tijd veel aanbestedingen voor ondergrondse containers voorbij komen, waarin ook vulgraadsensoren binnen één en dezelfde gunning worden meegenomen. Soms staan er voor deze sensoren slechts 5 regels in het Programma van Eisen, soms iets meer. Wat er met de gegevens uit deze sensoren gedaan moet worden, wordt vaak al niet eens vermeld. Wij als Total Waste Systems en specialist op het gebied van vulgraadsensoren, begrijpen deze combinatie niet. Het zijn 2 aparte vakgebieden en in de praktijk zal er slechts 1 specialisme leidend zijn in de gunning, namelijk de ondergrondse container. Hierdoor schiet een goede marktwerking van de vulgraadsensoren erbij in en door deze combinatie loop je bovendien ook nog eens het risico dat je goede leveranciers uitsluit die de combinatie niet kunnen, of willen maken.

Vulgraadsensoren lijken niet zo uniek, maar inmiddels hebben al vele bedrijven hun tanden hierop stuk gebeten om een goed, betrouwbaar en duurzaam product te kunnen leveren. Zoals gezegd is dit ook echt een eigen vakgebied en naast de hardware wordt het onderscheid ook gemaakt in de functionaliteiten van de bijbehorende software. Total Waste Systems werkt al vele jaren samen met Enevo, een bedrijf met een zeer uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van vulgraad sensoren met  een uitgebreid softwareprogramma waarin duidelijke overzichten te vinden zijn en waarin de data van de vulgraadsensoren wordt verwerkt in bijvoorbeeld een goede dynamische routeplanning. Het is mede daardoor dat onze vele klanten die zich hierin goed verdiept hebben, dit ook hebben erkent als een apart vakgebied en hier een apart inkooptraject voor hebben uitgezet. Met mooie resultaten kunnen we wel zeggen. Zo hebben we al ruim 6.000 sensoren in bedrijf en rijden diverse klanten van ons hun ondergrondse containers leeg op basis van de routes en de planning die door de Enevo Operate software is gegenereerd.

Wij adviseren dan ook altijd om voordat je tot aanschaf overgaat, je eerst eens goed te oriënteren in de markt over wat er allemaal mogelijk is met vulgraadsensoren.

Mocht je nadien dan toch nog de vulgraad sensoren willen meenemen in je aanbesteding, doe dit dan tenminste als een optie in een apart perceel, waarin je je het recht voorbehoud om dit perceel niet te gunnen. Op deze wijze hou je toch de handen vrij om bij tegenvallende inschrijvingen hier over te schakelen naar een vakspecialist.

Wij als Total Waste Systems zijn natuurlijk altijd bereid je hier vrijblijvend meer over te vertellen of je in contact te brengen met één van onze klanten. Hiervoor kun je gewoon contact met ons opnemen via info@totalwastesystems.nl of door te bellen met 0165-572999

Back To Top