Skip to content

Eerste container voor plastic in Koggenland

Wethouder Koos Knijn leverde maandagochtend 21 maart de eerste container met de oranje deksel in gemeente Koggenland. Dit deed hij bij de familie Vader in Scharwoude. Met de nieuwe container wordt het makkelijker om plastic, pak en blik te scheiden van restafval. Alle huishoudens in Koggenland met containers voor rest- en gft-afval krijgen eind maart/begin april deze nieuwe container van HVC aan huis voor het scheiden van plastic, pak en blik. Tegelijkertijd wisselt HVC ook de container voor restafval om voor een nieuw exemplaar.

Wethouder Koos Knijn

“Laten we deze kans met zijn allen pakken om ons afval nog beter te scheiden. Beter scheiden betekent meer recycling van grondstoffen en dat is weer goed voor ons milieu.”

Inzameldagen

Met de komst van de plastic-container komt er een nieuw inzamelschema voor plastic/pak/blik, restafval en gft. Huishoudens ontvangen een nieuw inzamelschema met de brief van HVC. U kunt ook voor actuele inzameldata kijken op http://inzamelkalender.hvcgroep.nl of download de HVC afval-app.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.koggenland.nl/plastic. Meer informatie van HVC over afval scheiden vindt u via www.indegoeiebak.nl.

Back To Top