Skip to content

Slim afvalmanagement

Drukke locaties vragen soms om drastische maatregelen om de leefomgeving schoon te kunnen houden. Dit is te realiseren met de Bigbelly zelfpersende afvalbak waar TWS er inmiddels al honderden van heeft geplaatst. Deze slimme afvalbak met ingebouwde pers en zonnepanelen zorgt voor een verdichting, waardoor het afvalvolume minimaal 5 maal vergroot kan worden. Business Intelligence in de bijbehorende software geeft bovendien inzage in de actuele vulgraad en het gebruik.

Dynamisch inzamelen en asset management

Slimme draadloze sensoren die de vulgraad en vulsnelheid van containers meten en/of een GPS locatie doorgeven. De vulgraadsensoren van REEN die TWS levert, zijn al in duizenden containers in Nederland geplaatst. Door het combineren van de vulgraaddata met operationele data, zoals bijvoorbeeld de te plannen inzameluren en de specificaties van de inzamelvoertuigen zorgen ervoor dat de software van Enevo automatisch gestuurde inzamelroutes genereerd en een inzameloptimalisatie tot stand brengt.

Een efficiënte afvalinzameling

Data gestuurd werken rondom de afvalinzameling en het reinigen van de openbare ruimte is niet nieuw. Al jaren worden slimme oplossingen gebruikt om afval op een zo efficiënt mogelijke manier in te plannen en in te zamelen. Vulgraadmeters, kleptellingen, weegsystemen, al deze oplossingen worden toegepast om de inzameling zo goed mogelijk te laten verlopen. Ondanks deze toepassingen is het nog geen sluitende oplossing om de afvalinzameling en het schoonhouden van de openbare ruimte efficiënt in te richten. De Enevo vulgraadmeters van TWS kunnen hier een belangrijk verschil maken en kunnen worden toegepast in een geautomatiseerd optimalisatie programma: REEN Operate.

Het meten en voorspellen van vulgraden in containers is namelijk één van de belangrijkste onderdelen van een efficiënte inzameling. Daarnaast moet er ook voldoende capaciteit zijn om de ingeplande containers ook daadwerkelijk in te kunnen zamelen. Enevo heeft hiervoor de oplossing. Onze software plant volledig geautomatiseerd een efficiënte route gebaseerd op vulgraad en voertuig capaciteit. Bovendien is er een standaard capaciteitsanalyse geïntegreerd in de softwareoplossing, zodat overzichtelijk wordt of er voldoende middelen beschikbaar zijn om de uitvoering optimaal in te kunnen richten.

Vulgraadmeting-, en voorspelling in combinatie met optimaal gebruik van capaciteit is de basis voor een goede inzamelplanning.

Afvalinzameling in de openbare ruimte

De openbare ruimte verandert bijna dagelijks. Deze openbare ruimte wordt door ons allemaal gebruikt en iedereen gebruikt deze anders. Nieuwe winkels ontstaan en verdwijnen en bij mooi weer gaan we allemaal massaal naar buiten. Het wordt drukker op straat en niet alleen overdag maar ook ’s avonds en ’s nachts. Afval inzamelen kan echter niet overal 24 uur per dag en/of 7 dagen in de week. Steeds meer inzameldiensten worden al gedwongen 6, of 7 dagen per week het afval in te zamelen en dit soms meerde malen per dag. Het houdt echter een keer op en om de druk op de afvalinzameling te verlagen is capaciteitsverhoging een logische stap. Meer containers of meer volume per container. TWS heeft voor u de oplossing: Bigbelly.

Bigbelly heeft de afmetingen van een normale prullenbak, maar verdicht het afval met een factor 5. Dat betekent dat onze afvalbak met 125 liter inhoud maar liefst een capaciteit voor 625 liter straatafval realiseert. Deze capaciteit kan bovendien maximaal benut worden met behulp van de data die de Bigbelly continue deelt, dit via uw pc of onze mobiele app. Handig voor inzage onderweg en eenvoudig vanachter een computer te beheren.

Met meer dan 50 gemeenten in Nederland die onze slimme Bigbelly’s gebruiken hebben we een enorme ervaring opgebouwd en kunnen we u van goede adviezen voorzien. Daarnaast gaan we als een goed partner regelmatig met al onze klanten in gesprek over gebruik en optimalisering.

Slim afvalmanagement in de openbare ruimte loont met als resultaat minder inzamelmomenten en een hogere beeldkwaliteit. Wilt u hier meer over weten of vrijblijvend advies, neemt u dan contact met ons op. we helpen u graag!

Back To Top