Skip to content

NV BAR Afvalbeheer start met dynamisch inzamelen

Begin juni tekenden NV BAR Afvalbeheer en TWS het contract voor de installatie van vulgraadsensoren in de ondergrondse containers van de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk. Binnen drie weken waren alle 900 containers voorzien van sensoren en gekoppeld met de Enevo software. Afgelopen maand zijn ook de ondergrondse containers van de gemeente Albrandswaard voorzien van vulgraadsensoren en sluiten ze aan bij Barendrecht en Ridderkerk.

De Enevo software visualiseert de vullingsgraad en voorziet in de benodigde data om tot de meest ideale route voor de vuilniswagens te komen. De toepassing van de vulgraadsensoren en optimalisatiesoftware zorgt voor een andere manier van inzameling; routes worden door de Enevo software gemaakt op basis van vulsnelheden van iedere locatie. Hierdoor worden containers ingepland voor inzameling op het juiste moment van de dag. De chauffeurs gebruiken geen papieren lijsten meer maar de meegeleverde app Enevo Drive®. Iedere chauffeur kan hierop inloggen en zijn/haar route van die dag openen en afvinken welke container geledigd is. Dit resulteert in minder kilometers, minder klachten over overlopende containers en inzicht in de behoefte van de stad.

TWS heeft alle betrokken medewerkers begeleid en getraind om hen voor te bereiden en wegwijs te maken met de nieuwe manier van inzamelen. Binnenkort wordt gestart met dynamisch inzamelen. Hiermee zal de NV BAR Afvalbeheer haar kwaliteit van inzamelen verhogen met een zo efficiënt mogelijke inzet van mens en materieel.

 

 

 

Back To Top