Skip to content

Container voor plastic in Schagen

SCHAGEN – De aparte container voor plastic, blik en lege drankenkartons blijkt in de gemeente Schagen een succes en is een gouden greep.
Door Martijn Gijsbertsen – 28-9-2016, 13:29 (Update 28-9-2016, 13:29)

In het tweede kwartaal van 2016, toen de grijze bak met oranje deksel is ingevoerd, is in de stad bijna 200.000 kilogram meer plastic ingezameld dan in de maanden april, mei en juni van het jaar ervoor.

,,Helemaal geweldig’’, aldus wethouder Sigge van der Veek in een reactie. ,,In het restafval, zeg maar de grijze container, is een kwart minder terecht gekomen.’’

Trots
,,Het scheidingspercentage in Schagen is met ruim tien procent gestegen en komt nu uit op 71. Ik ben trots op onze inwoners. Het gaat de goede kant op.’’  De totale hoeveelheid ingezameld plastic, inclusief blik en drankenkartons, steeg afgelopen kwartaal in Schagen van 253 naar 414 ton.

GFT

Het restafval daalde van 2600 naar 1600 ton. Er werd vierhonderd ton meer groente-, fruit- en tuinafval (GFT) ingezameld. ,,Ons streven blijft honderd kilo restafval per persoon per jaar en 75 procent afvalscheiding’’, aldus Van der Veek. ,,Daarvoor zijn inspanningen nodig.’’ In de wijken Waldervaart en Centrum worden 11 en 12 oktober voor de laatste keer de grijze restafvalcontainers geleegd. Deze worden daarna ingenomen, omdat mensen ook daar een eigen plastic bak krijgen.

Back To Top