skip to Main Content

Slim afvalmanagement

Drukke locaties vragen om drastische maatregelen. Verhoging van volume en inzicht? Dit is te realiseren met Bigbelly. De ingebouwde pers zorgt voor verdichting waardoor het volume groter wordt. Business Intelligence in de software zorgt voor inzage in gebruik.

Dynamisch inzamelen

Slimme draadloze sensoren die de vulgraad en vulsnelheid van containers meten. Het combineren van deze data en operationele data zoals inzet van uren, specificaties van voertuigen zorgen ervoor dat Enevo een automatisch gestuurde inzameloptimalisatie tot stand brengt.

Afbeeldingmw

Innovatief straatmeubilair

Een slimme bank die aantrekkingskracht heeft op een ieder dit niet bang is voor innovatie? Wij hebben hem. De bank levert energie aan gebruikers die dit nodig hebben (telefoon, tablet) en is eenvoudig te vinden door de LED verlichting.

Afvalinzameling en Reiniging

Datagestuurd werken in de afvalinzameling en reiniging is niet nieuw. Al jaren worden slimme oplossingen gebruikt om afval op een zo efficient mogelijke manier in te plannen en in te zamelen. Vulgraadmeters, kleptellingen, weegsystemen: al deze oplossingen worden toegepast om de inzameling zo goed mogelijk te laten verlopen. Ondanks deze toepassingen is het nog geen sluitende oplossing om de afvalinzameling en reiniging in te richten.Onze vulgraadmeters zijn hier een onderdeel van maar worden toegepast in een geautomatiseerd optimalisatie programma: Enevo Operate.

Het meten en voorspellen van vulgraden in containers is een belangrijk onderdeel. Daarnaast moeten ingeplande containers ook daadwerkelijk ingezameld kunnen worden: er moet voldoende capaciteit zijn om deze in te zamelen. Enevo heeft hiervoor de oplossing: een standaard capaciteitsanalyse geïntegreerd in de softwareoplossing zodat overzichtelijk is dt er voldoende middelen beschikbaar zijn om de uitvoering optimaal in te richten.

Vulgraadmeting-, en voorspelling in combinatie met optimaal gebruik van capaciteit is de basis voor een goede inzamelplanning.

Afvalinzameling in de Openbare Ruimte

De Openbare Ruimte veranderd bijna dagelijks. De Openbare Ruimte wordt door ons allemaal gebruikt, en iedereen gebruikt deze anders. Nieuwe winkels ontstaan en verdwijnen. Het wordt drukker op straat, niet alleen overdag maar ook ‘s-avonds en ‘s-nachts. We gebruiken de Openbare Ruimte 24/7. Maar afvalinzameling kan, in Nederland, niet 24/7. Steeds meer inzameldiensten zamelen 6-, of 7 dagen per week het afval in, soms meermaals per dag. Maar het houd een keer op. Om de druk op de afvalinzameling te verlagen is capaciteitsverhoging een logische stap. Meer containers of meer volume per container. 

Bigbelly heeft de afmetingen van een normale prullenbak maar verdicht het afval met een factor 5: 125 liter inhoud = 625 liter capaciteit. En deze capaciteit kan maximaal worden benut vanwege de continue data die Bigbelly deelt. Via desktop maar ook via mobiele applicatie. Handig voor onderweg, eenvoudig vanaf een computer te beheren.

Met meer dan 50 gemeenten in Nederland die hier al mee werken is onze ervaring de laatste jaren gegroeid en zijn een gesprekspartner voor onze relaties geworden.

Slim afvalmanagement in de Openbare Ruimte loont: minder inzamelmomenten en een hogere beeldkwaliteit.

Innovatief Straatmeubilair

Straatmeubilair vindt je overal in de stad; op drukke locaties in de binnenstad maar eveneens op rustige locaties rondom groene zones en fietsroutes.

Om de OpenbareRuimte aantrekkelijk te maken is slim meubilair ideaal; en gebleken is dat dit meubilair meer gewaardeerd wordt door jongeren en hierdoor langer mooi blijft.

Sinds 2018 is TWS partner van Include, een leverancier van slim straatmeubilair voor de Openbare Ruimte. Dit jonge bedrijf richt zich op het ontwikkelen en fabriceren van slim straatmeubilair: de banken van Include werken op zonen-energie en bieden gebruikers de kans mobiele apparaten op te laden door middel van USB-poorten en draadloos laden.

Daarnaast beschikken de banken over een Wifi-punt en beschikken ze over indirect LED-licht. Dit geeft een veiliger gevoel in de avond/nacht.

Accessoires als LED-display of verwarmingselementen zijn allemaal mogelijk.

Media

Wil je meer weten?

Bel ons en we vertellen je meer over onze projecten en ervaringen die we opdoen in de markt van datagestuurd werken. 

Back To Top