Ga naar hoofdinhoud

Bigbelly – Ook fantastisch om binnen te gebruiken

Bigbelly staat vooral bekend om zijn 100% op zonne-energie aangedreven openbare buitenruimte-oplossingen en wordt ingezet in steden, parken, winkelcentra en evenementenlocaties over de hele wereld. Maar deze efficiënte en operationeel duurzame maatjes zijn ook ideaal voor openbare binnenruimtes zoals:

  • Luchthavens
  • Zorginstellingen
  • Metro stations
  • Uitgaansgelegenheden
  • Overdekte winkelcentra

Hoe werkt het?

Door gebruik te maken van een energiezuinige externe stroomvoorziening, kunnen openbare binnenruimtes stroom leveren aan Bigbelly-stations voor verdichting en communicatie met CLEAN.

Met minder dan 3Wh per dag verbruiken Bigbelly-stations minder energie dan het zetten van een kopje koffie! Binnenruimten zijn om dezelfde redenen geschikt voor Bigbelly’s als buitentoepassingen: operationele efficiëntie en kostenbesparing, duurzaamheid, veiligheid en een nette leefomgeving.

Hoe kan dit stroomverbruik zo laag zijn?

Het antwoord is erg eenvoudig: het fundamentele ontwerp van de Bigbelly gebruikt alleen laagspanning (12V) in het station. Alle energie die nodig is voor verdichting, communicatie en stand-by wordt gehaald uit een 12V-batterij. Het gebruik van laagspanning en een geaard chassis elimineert verder elke mogelijke elektrische schok.

Tot wel 30 dagen zonder stroom

Als een Bigbelly wordt losgekoppeld of er tijdelijk geen directe stroom beschikbaar is, kan de batterij de Bigbelly maximaal 30 dagen van stroom voorzien en dit dus ook zonder direct zonlicht. Als de batterij leeg raakt, wordt er bovendien vanuit CLEAN automatisch een waarschuwing naar de beheerder gestuurd.

Hybride systeem

De toevoeging van een A/C-adapter verandert de Bigbelly in een hybride systeem met twee stroombronnen in het geval dat de Bigbelly ooit wordt verplaatst voor gebruik buitenshuis. Het Bigbelly gebruikt een volledig gecertificeerde gelijkstroomadapter die zich buiten het station bevindt en minder dan 0,25 A bij 120 V verbruikt.

Deze voedingsadapter levert de gelijkspanning aan het station dat wordt gebruikt om de interne batterij op te laden. De A/C-adapter wordt aan de achterkant van het station aangesloten en is voorzien van een standaard 220 Volt stekker.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op via info@totalwastesystems.nl of bel naar ons kantoor via +31 (0)165-572999

Back To Top