Skip to content

Enevo overgenomen door technologiebedrijf REEN

Enevo, de partner van Total Waste Systems op het gebied van vulgraadsensoren en voorspellende route optimalisatie is overgenomen door het Noorse REEN. REEN is een snelgroeiend bedrijf en  leverancier van slimme geavanceerde sensoren en cloudoplossingen voor een meer gestroomlijnd afvalbeheersproces. De overname versterkt de positie van REEN in technologische oplossingen en om afvalbeheer wereldwijd te gaan optimaliseren en te moderniseren en geeft een nieuwe extra boost aan Enevo.

REEN is een spin-off van Europa’s op een na grootste telematicabedrijf ABAX Group. De Enevo Group is een wereldwijde pionier in de ontwikkeling van sensortechnologie en dynamische routeoplossingen voor de afvalindustrie. Beide bedrijven bundelen nu hun krachten om een ​​grotere aanbieder te vormen in hetzelfde segment.

Met verschillende gepatenteerde volumesensoren van topkwaliteit en de unieke kennis die Enevo in de loop der jaren heeft opgebouwd, gecombineerd met de kennis en snelle groei van REEN ontstaat een bedrijf met de mogelijkheden om in de toekomst te innoveren en nieuwe businessmodellen te introduceren en zo een sterke wereldspeler in afvalbeheertechnologie te vormen.

“We zijn erg blij dat REEN nu wordt vergezeld door het getalenteerde Enevo-team om oplossingen van de hoogste kwaliteit voor logistiek voor afvalbeheer verder te ontwikkelen”, zegt Bjørn Erik B Helgeland, voorzitter van de raad van bestuur van REEN as.

“Met REEN als de nieuwe eigenaar zullen we onze kansen verbeteren om te blijven investeren in technologieontwikkeling en waarde creatie voor onze gemeenschappelijke klantenbasis wereldwijd”, zegt Fredrik Kekalainen, oprichter van Enevo Group.

De nieuwe groep wordt ondersteund door Scandinavische en Europese leiders in afvalbeheer en de telematica-industrie: Afvalreus Norsk Gjenvinning (NG) Group en ABAX Group.

Bestaande klanten en in gebruik zijnde oplossingen worden niet beïnvloed door de overname, maar zullen wel gaan profiteren van de nieuwe ontwikkelingen. REEN heeft het team op alle afdelingen versterkt om zo de service naar de klanten en partners te waarborgen en te verhogen.

In de toekomst zal REEN zich gaan richten op het verder ontwikkelen van onze belangrijkste diensten.

Als eerste stap heeft de NG Group, de grootste inzamelaar van Noorwegen besloten het afvalbeheer volledig te gaan optimaliseren met de REEN en Enevo producten.  Door het gebruik van sensoren voor het vastleggen van gegevens van wereldklasse kunnen Enevo en REEN meerdere en unieke softwarediensten leveren. Deze diensten zijn volledig geïntegreerd in de eigen systemen van NG via onze open API. “Dit geeft ons de capaciteit om ons serviceniveau voor onze klanten te verhogen”, zegt Bjørn Arve Ofstad CEO in NG Group. In de komende maanden zullen ca. 30.000 afvalinzamelmiddelen van de NG Group geïntegreerd wordt in Enevo/REEN cloudoplossing.

De directie van TWS heeft ook uitgebreid contact gehad met REEN en ziet door deze overname mooie kansen en ontwikkelingen in het vooruitzicht voor de haar markten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

Back To Top