Skip to content

Intercommunale EcoWerf in België kiest voor de containers van TWS

In het eerste kwartaal van 2021 werd een nieuwe aanbesteding gepubliceerd door de intercommunale EcoWerf voor het leveren van nieuwe mini-containers en containerchips voor de inzameling van huisvuil en GFT. In de gemeenten van Ecowerf wordt het afval al jaren ingezameld gebaseerd op het diftar-principe.

De gewenste containers moesten een volume hebben van  40 – 120 – 240 en 1100 L en dit in de kleuren groen of grijs al naargelang de fractie. Tevens moest er een mogelijkheid zijn om deze te kunnen voorzien van een slot.

Eind juni heeft Ecowerf de opdracht op basis van de meest voordelige inschrijving gegund aan TWS België, waarbij onze uitstekende prijs/kwaliteit verhouding de doorslag heeft gegeven. Op basis van deze gunning zullen wij de komende 4 jaar alle gevraagde containers van ons merk Europlast aan Ecowerf gaan leveren.

TWS is met name erg verheugd over het feit dat in deze aanbesteding ook is gekeken naar een circulaire economie. Wij zullen de oude containers van Ecowerf innemen en laten recyclen. De grondstoffen zullen bij Europlast weer worden benut voor het  produceren van nieuwe containers.

 

 

 

Back To Top