Skip to content

Circulus en Deventer kiezen voor de Bigbelly

De gemeente Deventer heeft langs de IJssel een mooi recreatiegebied waar met mooi weer veel mensen samen komen.
Op zo’n druk bezochte locatie komt ook heel veel zwerfafval vrij en wel zodanig dat het zelfs loont om dit afval te scheiden aan de bron. Circulus zocht daar op verzoek van de gemeente Deventer een mooie oplossing voor en kwam terecht bij de Bigbelly van Total Waste Systems.

Circus heeft na overleg met TWS en in samenwerking met de gemeente Deventer er uiteindelijk voor gekozen om op 6 locaties 2 Bigbelly’s te plaatsen. Het betreft een HC5 Bigbelly voor restafval en een SC5 voor PMD die recent zijn geplaatst langs de IJssel. De HC5 Bigbelly perst het afval en heeft een capaciteit van minimaal 625 liter ongeperst restafval, de SC5 heeft een capaciteit van 210 liter en perst het PMD niet, waardoor deze afvalbak aanzienlijk goedkoper is. Het voordeel van deze beide producten is dat ze kunnen worden gekoppeld tot 1 station zonder ruimte ertussen. Dit kan alleen met de Bigbelly, waar de deur niet buiten de zijkant draait.

De Bigbelly’s zijn op verzoek van Circulus voorzien van een mooie wrapping en zijn op een mooie typisch Nederlandse locatie langs de IJssel opgesteld. Voor Circulus was de wrapping, het unieke perssysteem van de Bigbelly, de wijze van het koppelen tot één station, de vulgraadmeting en de geringe inwerphoogte waardoor deze ook geschikt is voor mindervaliden, van doorslaggevend belang.

We wensen Circulus en de gemeente Deventer een mooie, schone en opgeruimde zomer toe!

Wilt u weten wat een Bigbelly voor u of uw gemeente kan betekenen? kijk dan op onze website,
neem contact met ons op via info@totalwastesystems.nl of bel met ons kantoor via 0165-572999.

Back To Top