Skip to content

Gemeente Leeuwarden kiest voor Bigbelly

Total Waste Systems (TWS) was al volop met de gemeente Leeuwarden aan de slag om het inzamelen van zwerfafval te optimaliseren. Na proeven in de Prinsentuin en een succesvolle pilot in het buitengebied met vulgraadsensoren is nu een volgende stap gezet. Met de VANG gelden, die bedoelt zijn voor nieuwe initiatieven om zwerfafval in te zamelen, zijn nu ook Bigbelly’s aangeschaft. Leeuwarden heeft zo al een aantal goede stappen gezet om het zwerfafval op bepaalde locaties slimmer in te zamelen. In het buitengebied werd op deze manier al snel een hoop geld bespaard en met de inzet van de Bigbelly’s kan nu ook op de locaties waar heel veel afval wordt ingezameld een besparing worden gerealiseerd.

De Bigbelly past in de standaard uitvoering prima in het stadsbeeld van Leeuwarden, zoals hier bij het Paleis van justitie, en zorgt ook voor een opgeruimde omgeving, omdat afval wat gedeponeerd is er niet meer uit kan waaien of door vogels of andere dieren eruit gehaald kan worden. Een Bigbelly kan door de zonnepanelen overal standalone geplaatst worden, zonder een technische installatie. Op basis van de vulgraadsensoren en de bijbehorende app wordt een Bigbelly alleen nog maar leeggemaakt, nadat deze zichzelf vol heeft gemeld.

TWS zal de Bigbelly’s en de andere afvalbakken met vulgraadsensoren in het buitengebied blijven monitoren, om zo samen met de gemeente Leeuwarden het slim en duurzaam inzamelen, daar waar het kan, nog verder te optimaliseren.

 

Back To Top