Skip to content

Bigbelly nieuwe aanwinst voor de gemeente Tilburg

Deze maand is de Bigbelly op diverse plekken in de gemeente Tilburg geplaatst. De gemeente is erg enthousiast en gaf haar reactie in de media:

BN de Stem:
Zijn eigenschappen lezen weg als de Tesla onder de prullenbakken: de nieuwe afvalbak die deze week op vijf plekken in Tilburg is geplaatst. De gemeente somt de slimme snufjes op: ingebouwde pers, software die aangeeft wanneer het ding vol is en een zonnepaneel van 40 watt voor de duurzame stroomvoorziening.

Bigbelly heet deze nieuwste aanwinst van het Tilburgse stadshart. En hij staat sinds donderdag op vijf plekken in het centrum: Heuvelring 138, roltrap Heuvelplein, Hotel Mercure, Heuvel 3 en Spoorlaan 306. Hotspots, aldus de gemeente, die hoopt dat de Bigbelly helpt in de strijd tegen zwerfafval.

De nieuwe afvalbakken zijn geplaatst na klachten en meldingen over zwerfafval, vooral in het weekend en tijdens stapavonden. Hiervan was sprake ondanks de inzet van ondernemers, die het rondom hun winkelpand schoon houden.

TWS is trots dat de gemeente Tilburg voor de Bigbelly heeft gekozen. De Bigbelly is de ideale afvalbak om zwerfafval tegen te gaan en draagt bij aan het smart city concept met haar innovatieve oplossing.

Back To Top